Jak docílíme dobré mouky ku pečení?
Zobrazit odpověď
Smícháním několika druhů dohromady.
Jaké druhy obilí rozenáváme?
Zobrazit odpověď
Pšenice, žito ječmen a oves.
Jakou mají větrníky (remiše) formu a jsou stejně hluboké?
Zobrazit odpověď
Mají formu zubu pily v příčném řezu a na spodku se dělají trochu mělčí.
Kde se rýhují válce?
Zobrazit odpověď
V továrně, kde mají rýhovačku.
Jak má vypadati dobré obilí?
Zobrazit odpověď
Musí být zdravé, suché, čisté, plnozrnné a nesmí být zatuchlé.
Otázky tovaryšské mlynářské zkoušky, Lehovec, A. 1936:

Nový Oldřichov - Mistrovice | Detail mlýnu

zpět | tisk | pdf
AdresaNový Oldřichov - Mistrovice

471 13
OkresČeská Lípa
P - 35
Nový Oldřichov
GPS50° 45' 50.4''
14° 25' 41.7''
Mapová značkaNeznámý / Zaniklý objekt, památník
450 m SZ od OU
Zaniklý
před 1836
Větrný mlýn Nový Oldřichov - Mistrovice

Jediná informace o existenci mlýna je v mapě II. vojenského mapování.


Neexistuje
Neznámý
Technologické vybavení

Historické mapy